Pravilna njega kože poslije 35-te

njega kože

Pravilna njega kože se sastoji od brojnih faktora, ali neke stvari je potrebno i mijenjati kada napunite 35 godina.

Nadamo se da ne odlazite u krevet sa šminkom i da ste odlučili da uložite u kvalitetne kreme koje će kožu hraniti kako biste što duže zadržali mladolik izgled kože. Ako vas zanima koje još greške treba izbjegavati, evo šta kažu stručnjaci.

NE TRETIRAJTE AKNE KAO ŠTO STE TO ČINILI KADA STE IMALI 20 GODINA

Akne koje imate danas razlikuje se od onih prije 10 godina. Stvaraju se dublje u koži, više zahvaljujući upali nego masnoći, kaže dr. Jessica Wu iz Kalifornije. Akne biste trebali tretirati nešto blažim preparatima jer se koža u ovim godinama suši i tanja je. Pokušajte da to radite pomoću gelova, preparata koji sadrže vitamin C i​ hranjivim kremama.

NE OSTAVLJAJTE TRAGOVE ​OD PROŠLOG DANA NA KOŽI

Vjerojatno u mladim godina​ma ​niste svaku veče čistili kožu lica od šminke i prljavštine koja se na njoj nalazi. To nikada nije posebno dobra ideja, a posebno u godinama kada koža mora ​izgledati svježe. Kako je područje oko očiju prvi izdajnik godina, ne zaboravite skinuti maskaru.

Kako biste izbjegli reakcije kože, koristite specijalne preparate namijenjene za čišćenje područja oko očiju. Takođe, prije spavanja nanesite hranjivu kremu.

Ako želite zdravu i lijepu kožu nakon mora, ne izbjegavajte 10 koraka ljetne rutine

OBRIŠITE PRAŠINU S VAGE

Iako ste do 30-e vjerojatno uspijevali nositi haljinu iz srednje škole, u kasnim tridesetima nivo estrogena opada što dovodi do redistribucije masnoća kroz tijelo, što uključuje i obraze. Ako izgubite dosta kilograma, vaše lice će izgledati starije i koža će biti manje zategnuta.

ZAŠTITNI FAKTOR NIJE SAMO JEDNA OD OPCIJA …

Nikada nije kasno za prevenciju oštećenja nastalih suncem, a u tridesetima bi to moralo biti nešto što je primarno i dio dnevne rutine. Rak kože, bore, suha koža, mrlje… samo su neka od stanja koja možete spriječiti nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom.

njega kože

Na svakom sredstvu mora biti označena zaštita i od UVB i UVA zraka, s tim da sam broj označava stepen zaštite od UVB zračenja koje je najkancerogenije. Djelotvornost zaštite zavisi od vrste filtera, količine nanesenog sredstva i zaštitnoj materiji. Najviši SPF u evropskim zemljama je 50+. Na primjer, preparati sa SPF 15 štite kožu od UVB zračenja 15 puta duže u odnosu na izlaganje suncu bez nanošenja zaštitnog sredstva i to vodeći računa o tome da to produženo vrijeme izlaganja Suncu ne bude u vrijeme najvišeg UV indeksa, od 10 do 16 časova.

Preporučuje se naniošenje obilnije količine fotoprotektivnih sredstava; potrebno je približno 35 mL da bi se zaštitila koža prosječne odrasle osobe.

ordinacija.vecernji.hr

Previous Article

Rak jetre: Simptomi koji mogu da upućuju

Next Article

Ako želite zdravu i lijepu kožu nakon mora, ne izbjegavajte 10 koraka ljetne rutine (njega kože)

You might be interested in …

Joga-vjezbe-tijela-i-uma

Joga – vježbe tijela i uma

Joga nam je došla iz Indije. Svojim egzotičnim stilom i fokusom na duhovnost, prvo je zaintrigirala alternativce, a zatim i sve ostale. vježba duh i tijelo

kolagen

Kolagen

Kolagen je najvažnija bjelančevina u ljudskom organizmu. On obuhvata oko 40% od svih bjelančevina Odgovoran je za kožu, očne jabučice, kostiji, kosu i nokte.

pravilna njega vaše kose

Pravilna njega vaše kose

Pravilna njega vaše kose podrazumijeva mnogo toga.Nije komplikovan proces, ali je, potrebno uložiti dosta truda i vremena da bi izgledala kao one iz magazina