Kako zadržati svoj bronzani ten što duže poslije ljeta

kako zadržati bronzani ten

Sezona odmora je počela. Bronzani ten je nešto što svaka žena ponosno donosi s ljetovanja, a koliko god sunčanje bilo štetno, ponosni smo vlasnici bronzanog tena.

Ono što ipak ne bi smjeli zaboraviti je da je bronzana boja pokazatelj koliko je koža oštećena i dehidrirana. Da bi što duže zadržali bronzani ten poslje ljetovanja, kožu moramo dodatno njegovati.

Što se događa s našom kožom nakon što provedemo sate na suncu

Bez obzira jesi li na kožu nanijela zaštitni faktor SPF 50 ili smo izbjegli izlaganje suncu od 10 do 17 sati, barijerna funkcija površinskog sloja naše kože oštetit će se prilikom svakog izlaganja suncu.

Pravila kako umiriti kožu polje sunčanja

Imamo nekoliko zlatnih pravila kako umiriti kožu nakon

i zadržati bronzani ten što duže na vašoj koži.
Mlaka ili ugodno hladna voda je nešto što će goditi koži nakon sunčanja. Prvo što bi trebala napraviti nakon povratka s plaže je s kože isprati ostatke SPF kreme. Drugi korak je u svoju rutinu uvesti neku kupku s umirujućim djelovanjem.
Kupka je obogaćena hidratizirajućim sastojcima, koji pomažu koži zadržati vlagu. Hidratantna kupka će goditi koži poslije sunčanja i vratiti joj vlažnost i mekoću.

Da bi bronzani ten što duže krasio vaše tijelo, nakon tuširanja treba ručnikom nježno utapkati preostalu vodu. Grubim trljanjem kože lako će se skinuti boja. Hidratacija je najvažniji korak kojim ćete sačuvati bronzani ten i oporaviti kožu polje sunčanja, a za to su najbolji proizvodi sa humektansima i emolijensima, oni koji će trenutno i dugotrajno hidratizirati epidermu kože.

Njega kože lica u 40-tima

After sun proizvodi su sve što ti treba da bi tvoja boja što duže trajala, a koža bila hidratizirana i njegovana. Poznato je da su najpoznatiji humektansi, koji se nalaze u after sun proizvodima, hijaluronska kiselina i aloe vera. Poznati su zbog toga što umiruju i njeguju kožu, zbog efekta hlađenja, vlaženja i zbog protuupalnog djelovanja.
Što se tiče emolijensa, njihova uloga je obnoviti zaštitnu barijeru i pružiti koži produženu hidrataciju.
Treba izbjegavati agresivne sastojke koji će dodatnoiziritirati kožu i skinutiboju tj.prekrasni bronzani ten.
Također, kreme bogate retinolom su proizvodi koje treba izbjegavati u vrijeme ljetnog perioda i izlaganja suncu.BHA i PHA kiseline imaju efekt kemijskog pilinga, pa je naš savjet da ih svakako treba preskočiti kako ne bi dodatno iziritirale već oštećenu kožu.

Previous Article

Blistav osmjeh i briga o zdravlju zuba

Next Article

Prikladna hrana i pravila za ishranu djece

You might be interested in …