Kratke vježbe za gluteus – čvrsta zadnjica

Postoje li “savršene vježbe”? Probajmo neke za sve

Lijepa, oblikovana i čvrsta zadnjica san je kako svake žene tako i muškarca. I dok je neke majka priroda nagradila s lijepim i istaknutim atributima, drugi će se ipak morati malo potruditi kako bi ovog ljeta bili glavni magnet na plaži. Uz nekoliko kvalitetnih vježbi za gluteus i malo volje gotovo svaka žena može biti ponosna vlasnica savršeno oblikovane i sexy zadnjice.

Sve što trebate je pravilno i redovno vježbati i rezultat sigurno neće izostati. Osim na zadnjici – gluteus, rezultate vježbanja primijetiti ćete i na okolnim dijelovima tijela poput bedara, struka i stomaka. Time dolazimo do ukupno boljeg oblikovanja tijela čime zadnjica postaje još istaknutija i ljepša.

Petominutna vježba kojom ćete učvrstiti stražnjicu i skinuti masne naslage s tijela.

Čučnjevi su neizostavan dio treninga i fitness rutina kojom se želi doći do čvršćih nogu i zadnjice.

Ako ovoj klasičnoj vježbi želite dodamo dašak polimetrije i kardija, bit će dovoljan običan skok. Skok-čučanj nije vježba koja je dobra samo za učvršćivanje mišića nogu i zadnjice nego i za trbušne mišiće te izbacivanje masti iz donjeg dijela tijela.

Ako je pravilno izvodite, ova će vježba učvrstiti vaše tijelo, pomoći vam pri uklanjanju masnih naslaga te povećati vašu snagu i ravnotežu. Ono što ovu vježbu čini još boljom činjenica je da ju možete izvoditi kao dio različitih vrsta treninga ili samu i to samo pet minuta dnevno kako bi se vidjeli rezultati.

Stanite tako da su vam stopala raširena u širini ramena, ruke stavite sa strane, grudi ispravite, ramena pomaknite unazad, podignite bradu i gledajte naprijed.

Postoje li “savršene vježbe”? Probajmo neke za sve

Savijte koljena te čučnite tako da vam bedra i zadnjica budu paralelni s podom. Koljena vam ne bi smjela prelaziti liniju nožnih prstiju. Nagnite se prsima prema naprijed kako biste spriječili donji dio leđa da se savije ili povrijedi.
Dok se spuštate u čučanj, dlanovi neka vam budu gotovo spojeni, a ruke savijene u laktovima.
Kad ustajete, gurajte tijelo uvis i skočite. Zamahnite rukama kako biste pojačali silu.
Napravite tri serije po 10 ponavljanja.

Previous Article

Kako ishranom sačuvati zdravlje prostate

Next Article

Vrtoglavica – uzrok vrtoglavice, simptomi i lječenje

You might be interested in …

kolagen

Kolagen

Kolagen je najvažnija bjelančevina u ljudskom organizmu. On obuhvata oko 40% od svih bjelančevina Odgovoran je za kožu, očne jabučice, kostiji, kosu i nokte.