Čokolada je zdrava – čokolada u službi ljepote

cokolada-je-zdrava-cokolada-u-sluzbi-ljepote

Čokolada je zdrava i sprječava starenje kože. Naravno, čokolada je zdravija ako sadrži veći udio kakakaoa, ova tvrdnja semanjeodnosi na bijelu i mlječnučokoladi.
Čokolada je zdrava jer otklanja upale i snižava krvni pritisak. Razlog je verovatno polifenol koji se nalazi u kakaou, kao i u crnom vinu i brojnim vrstama voća. Osim toga, biljne supstance štite krvne sudove od zakrečenja i tako sprečavaju mogućnost srčanog infarkta. Naučnici su, bar u epruveti, dokazali njeno dejstvo protiv nastanka ćelija raka.

Antiejdž

U kremama za lice i maskama za njegu kriju se ekstrakti čokolade, pre svega zbog antioksidativnog dejstva polipenola koji veže slobodne radikale nastale kao posljedica UV zračenja ili nikotina i tako štiti kožu. Osim toga, jedna studija dokazuje da on poboljšava strukturu kože i može da sačuva hidratantnost. Alkaloid teobromin i kafein, sadržani u čokoladi, ne samo da vraćaju dobro raspoloženje, već i zatežu kožu.

Miris

Čokolada budi osjećaj sreće i to ne samo zbog svog slatkog ukusa. Tajna čokolade je mnogo kompleksnija jer mast kakao butera može da pospeši izlučivanje hormona sreće – endorfina u mozgu, ali i supstanca kao što je teobromin podiže raspoloženje. Pored toga, važnu ulogu igra i psiha jer čokolada asocira na detinjstvo, kada smo je dobijali kao neku vrstu nagrade i uglavnom od ljudi koji nas vole.

Mejkap

Da čokoladni tonovi ne deluju sočno samo u obliku pralina, već i na nama, ove godine nam pokazuje i mejkap stajling. Tople boje Preporučuje se kombinacija toplih bež i braon tonova. Najlepše je to što neki ruževi za usne ne samo da izgledaju kao čokolada i nose imena poput creme caramel, već su i takvog ukusa!
Izaberite pravu senku Ove senke za oči u čoko looku pristaju uz svaku boju očiju. Plave oči delovaće izražajnije, zelene blistavije, smeđe tajanstvenije. Preporučujemo da izaberete svetle senke za oči koje nanosite sve do obrva. Zatim na pokretni deo kapka nanesite tamniju smeđu nijansu. Obe nijanse pomešajte. Braon olovkom uokvirite oko tankom linijom, zatim gumicom blago ublažite. Na trepavice obilno nanesite maskaru. Ako želite da budete posebno primećeni, na usne stavite tamne zlatno-braon nijanse.

Kako zadržati svoj bronzani ten što duže poslije ljeta

Masaža toplom čokoladom

Luksuzna relaks masaža toplom čokoladom hrani i regeneriše kožu, opušta celo tijelo i vraća snagu organizmu. Ova masaža djeluje i po principu aromaterapije, jer ima izuzetno pozitivno dejstvo i na čulo mirisa. Energetske tačke nježno se stimulišu, pa se tako smanjuju napetost i stres, dok sam miris popravlja raspoloženje. Nakon masaže i spiranja čokolade u kožu se utrljava hranljivo mlijeko za tijelo od kakaa i butera.

Previous Article

Željezo- namirnice koje podižu nivo hemoglobina

Next Article

Insomnija ili nesanica – poremećaj spavanja

You might be interested in …