Kako smanjiti otok i svrab kod – ujed komarca

Kako-smanjiti-otoki-svrab-kod-ujeda-komarca

Imuni sistem vašeg tijela reaguje i ujed komarca se manifestuje na koži kao otok , svrab i crvenilo.
Kada vas komarac ugrize, on vam, u stvari, probode kožu pomoću posebnog usnog organa (proboscisa) koji služi za sisanje krvi. Dok se komarac hrani, ubrizgava pljuvačku u vašu kožu.
Neki ljudi imaju samo blagu reakciju na ugriz ili čak i više ujeda. Drugi reaguju daleko burnije i mogu imati prilično velike otoke, crvenilo, pa čak i osjećati bol na mjestu ujeda komarca.

Ujed komarca – burne reakcije

Burnijim reakcijama na ujede insekata, pa samim tim i komaraca imaju djeca, kao i odrasle osobe koje imaju razne poremećaje imunog sistema.

Ujed komarcaa – kako smanjiti otok

Operite područje sapunom i vodom.Na mjesto ujeda komarca stavite paket leda i držite ga 10 minuta. Ovo će smanjiti otok i svrab. Ukoliko bude potrebe možete ponovo staviti oblog od leda, ali nemojte to čini na duže od 10 puta i pravite pauze od bar pola sata između.
Nanesite mješavinu sode bikarbone i vode, to će pomoći da se smanji svrab od ujeda komarca (pomješajte jednu kašiku sodebikarbone sa malo vode, tako da postane kašasta). Ostavite je da deluje 10 minuta.
Nemojte češati ujede komarca, jer može doći do infekcije.

Ujed komarca – čime mazati

Brzi ljek za otok i svrab: Ovsena kaša
Ovsena kaša može ublažiti svrab i otok jer sadrži posebna jedinjenja koja smiruju iritacije. Pomješajte kašiku ovsenih pahuljica sa kašikom vode, sve dok ne dobijete kašu. Držite kašu na ujedu komarca 10 minuta, a potom operite.

Ujed komarca- soda bikarbona

Nalazi se u gotovo svakoj kuhinji, soda bikarbona ima mnoštvo upotreba.Jednu kašičicu sode bikarbone pomJešajte sa isto toliko vode i ostavite na koži 10 minuta.

Ujed komarca- Bosiljak

Mirisna biljka bosiljak može biti lJek protiv ujeda komaraca. Antioksidansi koji se nalaze u listovima bosiljka mogu smanjiti upalu. Prokuvajte 2 šolje vode i dodajte supenu kašiku bosiljka. Ostavite čaj da se ohladi, zatim umočite tkaninu u nju i napravite oblog.

Njega kože lica u 40-ima, malo truda, a puno koristi

Ujeda komarca: ulje peperminta

Ulje peperminta je još jedan vekovima star prirodni lek koji se koristi za ublažavanje svraba od ujeda komaraca. Pomešajte nekoliko kapi ulja od peperminta sa dve supene kašike osnovnog ulja, poput kokosovog ili maslinovog. Nanesite malu količinu mešavine na ubod komarca i nežno je utrljajte. Nemojte nanositi nerazređeno ulje od peperminta na kožu.

Previous Article

Dehidracija – gubitak vode iz tijela

Next Article

Željezo- namirnice koje podižu nivo hemoglobina

You might be interested in …