Konjski balzam i njegove blagodeti

Konjski-balzam-i-njegove-blagodeti

Konjski balzam hladni i vrući su već duže vrijeme prisutni u našim apotekama i prodavnicama.Konjski balzam j eapsolutno prirodni proizvod za ublažavanje bolova u mišićima, kostima i zglobovima. Oba gela su pogodna i za njegovanje kože, a vrući se još koristi i u prevenciji nastanka celulita.

Konjski balzam – primjena

Koriste se za poboljšavanje cirkulacije, otklanjanje otoka, modrica i grčeva. Oba gela preporučuju se profesionalnim sportistima i rekreativcima. Zeleni konjski balzam se često primenjuje prilkom profesionalne relaksirajuće masaže zbog efekta hlađenja koji proizvodi. Posebno je zbog toga popularan u ljetnjim danima.Iako ga je većina koristila bar jednom u životu, mnogi ne znaju da Horse chestnut balsam – znači balzam od divljeg kestena, a ne konjski (horse) balzam. Međutim, ovaj izraz se ustalio i ostao takav u narodu.Divlji kesten ima širok spektar delovanja. Upotrebljava se za jačanje arterija, prevenciju tromboze, sužava kapilare, čisti krv i krvne sudove.

Preporučuje se kod reumatskih promjena, bolova u koštano zglobnom sistemu, slabe cirkulacije, problem sa venama, uganuća, grčeva i modrica. Pogodan je za masažu cijelog tijela.

Konjski balzam – hladni

To je analgetik namijenjen za ljude, koji sadrži eterična ulja i biljne sastojke, a najviše se koristi za bol u mišićima i zglobovima.
Efekat hlađenja je blagodat za goruću bol mišićnog tkiva te za modrice i uganuća.

-Pomaže uklanjanju bolova uslijed reume, umora, povreda i otoka,
-Opušta mišiće i tetive,
-Smanuje noćne grčeve u listovima,
-Povoljno djeluje na vene i kapilare, edeme i modrice,
-Lagano hladi kožu i pruža osjećaj olakšanja,
-Podstiče cirkulaciju,
-Pogodan za masažu cijelog tijela.

Keto dijeta- hrana bogata masnoćama

Konjski balzam – vrući

Konjski balsam sa ekstra snažnim dejstvom preporučuje se za lošu perifernu cirkulaciju, masažu i zagrijavanja kože. Efekat zagrijavanja kože utiče na smirivanje reumatskog bola i ne povećava krvni pritisak. Sadrži ekstrakte lišća vinove loze, kamilice, valerijane, hajdučke trave, hmelja, imele, mirođije i divljeg kestena.

Previous Article

Erektilna disfunkcija – spriječite je na vrijeme

Next Article

Avokado brine o vašem zdravlju

You might be interested in …